|
Yasemin Soysal
|
 |
« : 04 Mart, 2010, 13:40 » |
|
Forumda ki bir cevabı tekrar buraya yazıyorum;
Kaçan ya da kopan birşey yok. Patlayan bir durum hele ki hiç yok. Bizlerin düştüğü en büyük hata mükemmel kontrol dugusu ile sürece devam etme isteyimizdir. Bir şeylerin anlamını değiştirmektense onları kontrol etmeyi seçiyoruz. Pastaya,çikolataya, bir sevgiliye, kendimize yüklediğimiz anlamları değiştirmek yerine onları baskılamak ya da onlardan kaçmak istiyoruz. Sizce bu hayat sürekli kontrol duygusu ile yaşanır mı? (hayatın keyfini ve tadını çıkartamadıktan sonra varsın zayıf olmuşum ya da şişman olmuşum, sanırım çokta önemli değil. Çünkü belli ki ruhhalim hantal.) Kontrol etmek yerine, kontrol etmeye çalıştığınız şeyin anlamını değiştirin.
Bakın önemli olan fazla yemek yemek değildir, fazla yedikten sonra ne yaptığımız önemlidir ? (Vaz geçmek, kendine kızıp gidip daha çok yemek yemek, başarısız olunduğunu kabul edip gidip televizyon karşısında ne bulunursa atıştırmak ya da süreç devam ediyor diyip egzersizler,meyvalar ve kocaman kahkahalarla yola devam etmek. Hatta eskisinden daha hızlı devam etmek)
Fazla yemek yeme ruh halinde ne kadar süre geçiriyorsunuz...? (Bir gün, bir ay, üç ay, bir yıl yoksa bir saat. Ne kadar süre geçirdiğiniz sizin kim olduğunuzu belirleyecek)
Ya da birşeyleri atıştırdığınızda o kocaman güzel haftayı bir anda çöpe mi atıyorsunuz...? (Bir hafta harika gitmiş, tam olmak istediğiniz gibi yaşamışsınız. Cuma öğleden sonra kendinize yakışmadığını düşündüğünüz bir şeyi yaptınız diye koca haftanın hakkını mı yiyeceksiniz.) Yanlışlarımızı gördüğümüz zaman tam teslimiyet durumunda herşeyi yarıda bırakıyoruz. Sanki bu anı beklermiş gibi. İçimden biri çıksada bunu bozsa, ben de bozuldu diye gidip herşeyi yarım bıraksam.
Herşeyi mükemmel yapmaya çalışmayın, dengedir mükemmeli yaratan. Mutsuz olduğunda çıkabilmek, işler kötü gitse bile toparlayabilmek. Yere düştüğünde yerden bir avuç toprakla kalkabilmektir. Hatta dönüp ben düşmedim ki, toprak alabilmek için attım kendimi yere diyerek, dalga geçebilmektir. Hayatınızla eğlenin, biraz mizah biraz dalga...
Hayatın keyfi, zayıf kalabilmenin farkındalığı; krizler geldiğinde, bakayım ne kadar hızlı bu ruh halinden çıkabiliyorum, rekorumu geliştirebilmiş miyim diye düşünmek, soranlara da benimkisi yeme krizi değil, rekor denemesi diyebilmektir...: ))
***Yedikleriniz için inanılmaz pişmanlık duyuyorsunuz... Bazen düşünüyorum, acaba yediklerimiz için mi oturup üzülmek gerek yoksa hayatın monotonluğuna dalıp, gidilmeyen dünyanın en güzel köşelerinde yiyemediklerimiz için mi ?
Sevgiler
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 04 Mart, 2010, 13:43 Gönderen: Yasemin Soysal »
|
|
|
|
|
|
|
|
Yasemin Soysal
|
 |
« Yanıtla #2 : 05 Mart, 2010, 10:12 » |
|
Ben teşekkür ederim... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tenisçi
|
 |
« Yanıtla #4 : 11 Mart, 2010, 01:49 » |
|
... ve hatta başardım.. başarılıyım.. sustum artık , gerçekten.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
denizcoskun
|
 |
« Yanıtla #5 : 11 Mart, 2010, 15:56 » |
|
Ne kadar güzel yazmışsınız...hayatım neredeyse bir film şeridi gibi gözümün önünden geçti. Çok ilginç, taa çocukluk dönemlerime gittim, hayattan zevk almak, anı yakalamak,pişmanlık süreleri,mutsuzluktan çıkma çabaları,çıkamadıkca kaçış yöntemi olarak uykuyu seçmek, ay valla pes, sizden korkulur haaa! İkinci seviyede buluşmak ümidiyle, sevgilerimle Deniz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yasemin Soysal
|
 |
« Yanıtla #6 : 13 Mart, 2010, 13:51 » |
|
Sevgili Tenisci sesini duyar gibi oldum zaten. Sözümü yine kestin ama sanırım bu sefer güzel bir şeyden ötürü..  Biliyorum ki bugün motivasyonun çok yüksek ve kendi sürecin için kocaman bir adım attın ama bir gün minik bir düşüş yaşar ve off ben yine ne yapıyorum dersen, işte esas o gün tekrar bu yazıyı hatırla ... Deniz hanım teşekür ederim, 2. seviyede görüşmek dileğiyle... 2. seviyeye kadar sığdırabildiğiniz kadar değişim sığdırın 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Müjde
Newbie
|
 |
« Yanıtla #7 : 22 Mart, 2010, 11:44 » |
|
Yasemin Hanım, Çok güzel bir yazı! Tam umutsuzluğa kapılmak üzereyken, dibe vurmadan bir an önce bu yazınızı okudum dün akşam ve bu sabah tekrar moralim düzelmiş olarak uyandım! Üstelik bugün Pazartesi ve ben genelde Pazartesi sendromu yaşayan bir insanım! Demek ki bunu ben beynimde yaratıyormuşum! Yazınızı okuduktan sonra önce kendi kendime yeni bir karar aldım: Kaldığım yerden hayatımı düzenlemeye, kilomu normale döndürme ve eski fit durumuma geri dönme çalışmalarıma devam edeceğim; haftasonu ne kadar yemiş olursam olayım  Artık yeni bir başlangıç yaptım  Bu da benim miladım oldu diyorum  Yeni gelen baharla birlikte... Kitaplarınızı yeniden okumaya başladım ve eğer İzmir'de de eğitiminiz olursa katılmak üzere gözüm-kulağım haberlerde olacak  Bu arada ilk pozitif adımımı da bu yazınızı bir arkadaşa önermekle başladım  Forumdaki ilk mesajım  Umarım son olmaz diye düşünoyordum ama bu forumun çok güzel bir forum olduğunu farkettim! Gerçekten çok güzel bir iş başardığınızı görüyorum ve bu da zaten sizin yönteminizin işe yaradığının en güzel kanıtıdır  Lütfen bu güzel çalışmalarınıza devam edin ve lütfen arada İzmir'de de eğitimler verin Sevgiyle kalın 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yasemin Soysal
|
 |
« Yanıtla #8 : 22 Mart, 2010, 12:10 » |
|
Müjde hanım merhabalar, Tabi ki düşmek için hiç bir neden yok. Burada olmak ve duygularınızı paylaşmak en azından bizim sizleri takip etmemizi sağlıyor. Habamam sınıfının bir repliğini paylaşacağım ama sanırım gerçek bu. İlla aynı binanın içersinde sizinle eğitim ilişkisi içersinde olmamıza gerek yok. Bu sayfa Türkiyenin her bir yerinden kendisini toplamak ve değiştirmek isteyen herkese açık. Eğitmende burada, ee öğrenci de buradaysa sorun yok o zaman..  Şimdi kaldığınız yerden devam edin, gelişiminizi ve değişiminizi bizimle paylaşın. Bakalım nerelerde hata yapıyorsunuz görelim. Sonrasında düşmeleri ve kalkmaları güzel bir ritimde dansa dönüştürelim. Böylelikle sizi siz yapan en güzel özelliklerinizi ortaya koyun. ee O zaman, değişim zamanı...  Sevgiler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
feminen
|
 |
« Yanıtla #9 : 06 Mayıs, 2010, 10:28 » |
|
Bazen sayfaları karıştırıp eskilerden neler yazılmış, okumak ve düşünmek iyi geliyor. Moral oluyor. Herkesin ellerine ve beyinlerine sağlık.
|
|
|
|
|
|
Yaratılanı severim YARADANDAN ötürü
|
|
|
|
PRENSES
|
 |
« Yanıtla #10 : 06 Mayıs, 2010, 10:49 » |
|
morellerde birikip birikip süper bir değişim mi oluyor ne 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arzu_d
|
 |
« Yanıtla #11 : 06 Mayıs, 2010, 11:52 » |
|
 yasemin hanım artık size mail atmama gerek kalmıyor belki de maillerim size o yüzden ulaşmıyordur.. çünkü herşey o kadar değştiki hayatımda.. bu sefer de düştüm ama sitede dolaştıkça okudukça,paylaştıkça, haha acımadı kiii acımadı kiiii !!! diye dalga geçer oldum kendimle.. sayenizde mi desem forumdanmı desem kitaplardan mı desem ne desem bilmiyorum ama iyi olduğu kesin... ya başardım diyorum sonunda çünkü korkmuyorum. eyvah kiloluyum ne yapsam ayvah şu derdim var ne yapsam eyvah eyvah!!  yakınmıyorum hayattan çünkü biliyorum bizler için, tadı öyle lezzetli ki herşeyin ,tatmak elbette hakkım bunu biliyorum.Üzülmüyorum saatlerce yastığıma sarılıp ağlamıyorum dediğiniz gibi düşündüğüm oldu bakalım kaç dakika üzgün kalıcam diye.. doğru yoldayım ben artık.. bunu da biliyorum... yasemin hanım size şükran duyuyorum hayatımı değiştirdiğiniz için...  Sevgilerimle Arzu, 
|
|
|
|
|
|
''Tanrım! Değiştiremeyeceğim şeyleri kabul edebilme huzuru, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve aradaki farkı anlayacak kadar bilgelik ihsan et!''
|
|
|
|
|
|
feminen
|
 |
« Yanıtla #13 : 06 Mayıs, 2010, 15:18 » |
|
|