Yasemin Soysal
05 Eylül, 2010, 20:04 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Forum açlıdı!

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Notlarım; Bozulan hiç birşey yok...  (Okunma Sayısı 1108 defa)
Yasemin Soysal
Administrator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : 04 Mart, 2010, 13:40 »

Forumda ki bir cevabı tekrar buraya yazıyorum;

Kaçan ya da kopan birşey yok. Patlayan bir durum hele ki hiç yok. Bizlerin düştüğü en büyük hata mükemmel kontrol dugusu ile sürece devam etme isteyimizdir. Bir şeylerin anlamını değiştirmektense onları kontrol etmeyi seçiyoruz. Pastaya,çikolataya, bir sevgiliye, kendimize yüklediğimiz anlamları değiştirmek yerine onları baskılamak ya da onlardan kaçmak istiyoruz. Sizce bu hayat sürekli kontrol duygusu ile yaşanır mı? (hayatın keyfini ve tadını çıkartamadıktan sonra varsın zayıf olmuşum ya da şişman olmuşum, sanırım çokta önemli değil. Çünkü belli ki ruhhalim hantal.) Kontrol etmek yerine, kontrol etmeye çalıştığınız şeyin anlamını değiştirin.

Bakın önemli olan fazla yemek yemek değildir, fazla yedikten sonra ne yaptığımız önemlidir ? (Vaz geçmek, kendine kızıp gidip daha çok yemek yemek, başarısız olunduğunu kabul edip gidip televizyon karşısında ne bulunursa atıştırmak ya da süreç devam ediyor diyip egzersizler,meyvalar ve kocaman kahkahalarla yola devam etmek. Hatta eskisinden daha hızlı devam etmek)

Fazla yemek yeme ruh halinde ne kadar süre geçiriyorsunuz...? (Bir gün, bir ay, üç ay, bir yıl yoksa bir saat. Ne kadar süre geçirdiğiniz sizin kim olduğunuzu belirleyecek)

Ya da birşeyleri atıştırdığınızda o kocaman güzel haftayı bir anda çöpe mi atıyorsunuz...? (Bir hafta harika gitmiş, tam olmak istediğiniz gibi yaşamışsınız. Cuma öğleden sonra kendinize yakışmadığını düşündüğünüz bir şeyi yaptınız diye koca haftanın hakkını mı yiyeceksiniz.)
Yanlışlarımızı gördüğümüz zaman tam teslimiyet durumunda herşeyi yarıda bırakıyoruz. Sanki bu anı beklermiş gibi. İçimden biri çıksada bunu bozsa, ben de bozuldu diye gidip herşeyi yarım bıraksam.

Herşeyi mükemmel yapmaya çalışmayın, dengedir mükemmeli yaratan. Mutsuz olduğunda çıkabilmek, işler kötü gitse bile toparlayabilmek. Yere düştüğünde yerden bir avuç toprakla kalkabilmektir. Hatta dönüp ben düşmedim ki, toprak alabilmek için attım kendimi yere diyerek, dalga geçebilmektir. Hayatınızla eğlenin, biraz mizah biraz dalga...

Hayatın keyfi, zayıf kalabilmenin farkındalığı; krizler geldiğinde, bakayım ne kadar hızlı bu ruh halinden çıkabiliyorum, rekorumu geliştirebilmiş miyim diye düşünmek, soranlara da benimkisi yeme krizi değil, rekor denemesi diyebilmektir...: ))

***Yedikleriniz için inanılmaz pişmanlık duyuyorsunuz...  Bazen düşünüyorum, acaba yediklerimiz için mi oturup üzülmek gerek yoksa hayatın monotonluğuna dalıp, gidilmeyen dünyanın en güzel köşelerinde yiyemediklerimiz için mi ?

Sevgiler
« Son Düzenleme: 04 Mart, 2010, 13:43 Gönderen: Yasemin Soysal » Logged
HÜLYA YILDIRIM
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 05 Mart, 2010, 09:25 »

Yasemin hanım süpersiniz.Tam da ihtiyaç hissettiğim ve kitapları yeniden okumaya başladığım şu günler de beni bu yazınızla inanılmaz motive ettiniz.Teşekkür ederim. Kahkaha Kahkaha Kahkaha
Yasemin Soysal
Administrator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 05 Mart, 2010, 10:12 »

Ben teşekkür ederim...  Gülümseme
tenisçi
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 11 Mart, 2010, 01:44 »

Sırıtan yasemin hnm.. sesli konuşsaydınız burada, yine sözünüzü keserdim istemeyerek.. ama bu sefer şu yazdıklarınızın artık tam da beni anlattığını söyleyerek..
 Kahkaha ben başarıyorum yasemin hanıııımmmm... artık yarıda kesmiyorum ve kendi rekorumu kırıyorum.. tıpkı bu akşam da olduğu gibi...  Şaşırmış 
öpüyorum sizi  Öpücük
sustum artık  Gülümseme  Sustum
tenisçi
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 11 Mart, 2010, 01:49 »

... ve hatta başardım.. başarılıyım..

sustum artık , gerçekten..  Sustum
denizcoskun
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 11 Mart, 2010, 15:56 »

Ne kadar güzel yazmışsınız...hayatım neredeyse bir film şeridi gibi gözümün önünden geçti.
Çok ilginç, taa çocukluk dönemlerime gittim, hayattan zevk almak, anı yakalamak,pişmanlık süreleri,mutsuzluktan çıkma
çabaları,çıkamadıkca kaçış yöntemi olarak uykuyu seçmek, ay valla pes, sizden korkulur haaa!
İkinci seviyede buluşmak ümidiyle, sevgilerimle Deniz Öpücük
Yasemin Soysal
Administrator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : 13 Mart, 2010, 13:51 »

Sevgili Tenisci sesini duyar gibi oldum zaten. Sözümü yine kestin ama sanırım bu sefer güzel bir şeyden ötürü..Gülümseme Biliyorum ki bugün motivasyonun çok yüksek ve kendi sürecin için kocaman bir adım attın ama bir gün minik bir düşüş yaşar ve off ben yine ne yapıyorum dersen, işte esas o gün tekrar bu yazıyı hatırla ...

Deniz hanım teşekür ederim, 2. seviyede görüşmek dileğiyle... 2. seviyeye kadar sığdırabildiğiniz kadar değişim sığdırın Göz kırpan
Müjde
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : 22 Mart, 2010, 11:44 »

Yasemin Hanım,

Çok güzel bir yazı! Tam umutsuzluğa kapılmak üzereyken, dibe vurmadan bir an önce bu yazınızı okudum dün akşam ve bu sabah tekrar moralim düzelmiş olarak uyandım! Üstelik bugün Pazartesi ve ben genelde Pazartesi sendromu yaşayan bir insanım! Demek ki bunu ben beynimde yaratıyormuşum! Yazınızı okuduktan sonra önce kendi kendime yeni bir karar aldım: Kaldığım yerden hayatımı düzenlemeye, kilomu normale döndürme ve eski fit durumuma geri dönme çalışmalarıma devam edeceğim; haftasonu ne kadar yemiş olursam olayım Gülümseme Artık yeni bir başlangıç yaptım  Göz kırpan Bu da benim miladım oldu diyorum Gülümseme Yeni gelen baharla birlikte... Kitaplarınızı yeniden okumaya başladım ve eğer İzmir'de de eğitiminiz olursa katılmak üzere gözüm-kulağım haberlerde olacak Gülümseme Bu arada ilk pozitif adımımı da bu yazınızı bir arkadaşa önermekle başladım Gülümseme Forumdaki ilk mesajım Gülümseme Umarım son olmaz diye düşünoyordum ama bu forumun çok güzel bir forum olduğunu farkettim! Gerçekten çok güzel bir iş başardığınızı görüyorum ve bu da zaten sizin yönteminizin işe yaradığının en güzel kanıtıdır Gülümseme

Lütfen bu güzel çalışmalarınıza devam edin ve lütfen arada İzmir'de de eğitimler verin Gülümseme

Sevgiyle kalın Gülümseme
Yasemin Soysal
Administrator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : 22 Mart, 2010, 12:10 »

Müjde hanım merhabalar,

Tabi ki düşmek için hiç bir neden yok. Burada olmak ve duygularınızı paylaşmak en azından bizim sizleri takip etmemizi sağlıyor. Habamam sınıfının bir repliğini paylaşacağım ama sanırım gerçek bu. İlla aynı binanın içersinde sizinle eğitim ilişkisi içersinde olmamıza gerek yok. Bu sayfa Türkiyenin her bir yerinden kendisini toplamak ve değiştirmek isteyen herkese açık. Eğitmende burada, ee öğrenci de buradaysa sorun yok o zaman..Gülümseme
Şimdi kaldığınız yerden devam edin, gelişiminizi ve değişiminizi bizimle paylaşın. Bakalım nerelerde hata yapıyorsunuz görelim. Sonrasında düşmeleri ve kalkmaları güzel bir ritimde dansa dönüştürelim. Böylelikle sizi siz yapan en güzel özelliklerinizi ortaya koyun.

ee O zaman, değişim zamanı...  Göz kırpan

Sevgiler
feminen
Global Moderator
Hero Member
Çevrimiçi Çevrimiçi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : 06 Mayıs, 2010, 10:28 »

Bazen sayfaları karıştırıp eskilerden neler yazılmış, okumak ve düşünmek iyi geliyor. Moral oluyor.
Herkesin ellerine ve beyinlerine sağlık.

Yaratılanı severim YARADANDAN ötürü
PRENSES
Sr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : 06 Mayıs, 2010, 10:49 »

morellerde birikip birikip süper bir değişim mi oluyor ne  Göz kırpan
arzu_d
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : 06 Mayıs, 2010, 11:52 »

Kahkaha yasemin hanım artık size mail atmama gerek kalmıyor belki de maillerim size o yüzden ulaşmıyordur.. çünkü herşey o kadar değştiki hayatımda.. bu sefer de düştüm ama sitede dolaştıkça okudukça,paylaştıkça, haha acımadı kiii acımadı kiiii !!!  diye dalga geçer oldum kendimle.. sayenizde mi desem forumdanmı desem kitaplardan mı desem ne desem bilmiyorum ama iyi olduğu kesin...

ya başardım diyorum sonunda çünkü korkmuyorum. eyvah kiloluyum ne yapsam ayvah şu derdim var ne yapsam eyvah eyvah!!  Sırıtan  yakınmıyorum hayattan çünkü biliyorum bizler için, tadı öyle lezzetli ki herşeyin ,tatmak elbette hakkım bunu biliyorum.Üzülmüyorum saatlerce yastığıma sarılıp ağlamıyorum dediğiniz gibi düşündüğüm oldu bakalım kaç dakika üzgün kalıcam diye..

doğru yoldayım ben artık.. bunu da biliyorum...

yasemin hanım size şükran duyuyorum hayatımı değiştirdiğiniz için... Gülümseme

Sevgilerimle Arzu, Kahkaha Öpücük

''Tanrım! Değiştiremeyeceğim şeyleri kabul edebilme huzuru, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve aradaki farkı anlayacak kadar bilgelik ihsan et!''
gamzepes
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : 06 Mayıs, 2010, 14:06 »

dün öğlen başlayan yeme krizi şükürki bu sabah kontrol altına alındı yazıyı okudum derin bi oh çektim ve şu an olması gereken durumda ve ruh halindeyim teşekkürederim yasemin hnm iyiki varsınız Öpücük

Gülümseme mutluyum mutlusun mutlu Gülümseme
feminen
Global Moderator
Hero Member
Çevrimiçi Çevrimiçi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : 06 Mayıs, 2010, 15:18 »

az önce hiç üşenmeden gittim fön çektirdim  Sırıtan Sırıtan Sırıtan

Yaratılanı severim YARADANDAN ötürü
gamzepes
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : 06 Mayıs, 2010, 16:28 »

harikasın  Kahkaha

Gülümseme mutluyum mutlusun mutlu Gülümseme
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!